Dr. Zein E. Obagi, dermatoloog

Vaak heb ik het over de producten van ZO Medical die ik momenteel gebruik om mijn huid te verbeteren, maar van wie en waar komen deze producten vandaan?

Welnu, ik zal jullie alles vertellen over dermatoloog Dr. Zein Obagi, die al deze mooie producten ontwikkeld heeft.

Dr.ObagiDeze uit Syrië afkomstige dermatoloog en wereldwijd erkende autoriteit op het gebied van huidverbetering en -verjonging volgde zijn opleiding tot dermatoloog tijdens zijn diensttijd in de Amerikaanse marine. Al snel besefte hij zich dat de traditionele benadering van de toenmalige dermatologie ook anders kon. Hij draaide de probleemstelling om en dacht niet langer aan aandoeningen en hoe die te behandelen, maar aan een gezonde huid en hoe de gezondheid van de huid te herstellen.

Begin jaren ’80 opende hij zijn kliniek, the Obagi Skin Health Institute in de gouden driehoek van Beverly Hills, de plek waar hij het grootste deel van zijn onderzoek deed. Dit begon met de definitie van de eigenschappen van een gezonde huid, waarna hij bijna 10 jaren spendeerde aan onderzoek naar manieren om al deze eigenschappen te kunnen realiseren bij iedereen, ongeacht huidtype.

Eind jaren ’80 was het zover: Hij zette de dermatologiewereld op zijn kop door diepe trichloorazijnzuur (TCA) peelingen succesvol uit te voeren op de meest donkere huidtypen (Fitzpatrick VI!), keer op keer en zonder complicaties. Het geheim van dit succes bleek tweeledig: Hij had een methode gevonden om de procedure veilig en controleerbaar te maken, wat bij gewone TCA-behandelingen niet het geval is. Maar belangrijker nog was de huidconditionering voorafgaand aan de peeling. Dit systeem voor huidconditionering, dat later bekend werd onder de naam Obagi Nu-Derm System, bleek de gezondheid van de huid enorm te verbeteren op alle aspecten van de definitie die hij begin jaren ’80 publiceerde.

 

Dr.Obagi

Het bedrijf dat hieruit ontstond groeide in de jaren ’90 explosief en werd het nummer 1 systeem voor huidverbetering in de “doctor’s office”.

Dr. Obagi bleef echter niet op zijn lauweren rusten: De medische kant van zijn Healthy Skin-filosofie was een groot succes, maar nog steeds waren er talloze mensen, die dagelijks al hetgeen hun huid aandeden, dat juist averechts werkt op de gezondheid van de huid. In 2006 verliet hij Obagi Medical Products om zich op deze nieuwe uitdaging te storten.

 

In 2008 was het zover en zette hij de wereld wederom op z’n kop: met de lancering van ZO Skin Health werd een niveau van huidverbetering met cosmetica bereikt, dat nog niet eerder was vertoond. En zoals de naam al zegt, volledig gebaseerd op het herstel van de gezondheid van de huid.

ZO Medical ZO Skin Health

 

ZO Medical welkom in de wereld van de artsen

ZO MedicalGedreven door het succes van deze cosmetische lijn, die inmiddels in een groot deel van de wereld al verkrijgbaar is, stelde Dr. Obagi zich een nieuwe uitdaging: Een medische lijn, waarbij het gebruik van medicijnen tot een minimum is beperkt. Geholpen door enorme sprongen in aflevertechnieken, lanceerde hij in 2012 tijdens de jaarlijkse AAD-meeting ZO Medical. En opnieuw schudde dermatologische wereld op haar grondvesten. Resultaten vergelijkbaar met het nog steeds leidende Obagi Nu-Derm System werden behaald, echter ZONDER gebruik van enig medicijn!

 

 

 

Wereldwijde ZO® Faculteit van dr. Zein Obagi is een feit

Dr. Obagi’s wereldklasse multidisciplinaire ZO® faculteit is een feit.  Deze faculteit bestaat uit de beste artsen in de plastische chirurgie, dermatologie en esthetische geneeskunde, en zal de groep van top artsen dienen als ambassadeurs voor de ZO® merk .Voor Nederland is dr. Catharina Meijer van DermaClinic verbonden aan de ZO® faculteit.

Bekijk ook het leuke en informatieve filmpje!